Google Link Spam Update: Wat houdt dit in?

Google link spam update

Kun je het geloven? Google heeft weer eens zijn algoritme aangepast! Dit keer is het de Google Link Spam Update die de online wereld op zijn kop zet. Maar wat betekent dit nu precies voor je website, wat zijn de veranderingen en hoe kun je de update overleven?

Wat is de Google Spam Update?

De Google Link Spam Update is een nieuwe maatregel die is ontworpen om websites met spammy of onnatuurlijke links te identificeren en te bestraffen. Met andere woorden, als je website vol staat met links van dubieuze bronnen, is het tijd om daar verandering in te brengen! Google wil namelijk alleen kwalitatieve en betrouwbare content laten zien aan zijn gebruikers.

Wat zijn Spammy of onnatuurlijke links?

Een spammy of onnatuurlijke link is een link die is gecreëerd met als enige doel het manipuleren van de zoekmachine-ranking van een website. Dit kan variëren van het kopen van links, het deelnemen aan linkuitwisselingsprogramma’s of het plaatsen van links op irrelevante websites. Als je dergelijke links op je site hebt, loop je het risico op een lagere ranking of zelfs een penalty van Google.

Hoe herken je Spammy of onnatuurlijke links?

Het is essentieel om je linkprofiel goed in de gaten te houden en te zorgen dat je links van betrouwbare bronnen hebt. Houd rekening met de volgende punten:

  • Komen de links van relevante en betrouwbare websites?
  • Zijn de links op een natuurlijke manier geplaatst, bijvoorbeeld in de context van een artikel of blogpost?
  • Hebben de links een goede balans tussen dofollow en nofollow?

Wat kun je doen om je linkprofiel te verbeteren?

Om ervoor te zorgen dat je website niet wordt getroffen door de Google Link Spam Update, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen:

  • Maak een grondige analyse van je huidige linkprofiel en verwijder eventuele spammy of onnatuurlijke links.
  • Focus op het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks van betrouwbare bronnen.
  • Creëer waardevolle content die van nature shareable en link-waardig is.

Niet te negeren

De Google Link Spam Update is een belangrijke ontwikkeling die je niet mag negeren. Het zorgt ervoor dat je je linkprofiel nog serieuzer moet nemen en alleen kwalitatieve en betrouwbare links moet nastreven. Door je linkprofiel te optimaliseren en te focussen op het creëren van waardevolle content, kun je ervoor zorgen dat je website blijft scoren in de zoekresultaten van Google.