Google E-A-T: Hoe smakelijk is jouw website?

Google E-A-T update

Heb je al gehoord over Google E-A-T? Google E-A-T is een smaakmaker in de wereld van zoekmachine-optimalisatie. Wat is Google E-A-T, waarom is het zo belangrijk en hoe zorg je ervoor dat jouw website een culinair meesterwerk wordt in de ogen van Google.

Het Recept voor Google E-A-T

Google E-A-T staat voor Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid (in het Engels: Expertise, Authority, and Trustworthiness). Dit zijn de drie belangrijkste ingrediënten die Google gebruikt om de kwaliteit van jouw website te beoordelen. Een website met een hoge E-A-T-score zal beter scoren in de zoekresultaten, en dat willen we natuurlijk allemaal!

Expertise

Laat zien wat je in huis hebt Het eerste ingrediënt is expertise. Google wil dat je laat zien dat je verstand van zaken hebt. Heb je een blog over koken? Zorg er dan voor dat je artikelen schrijft die jouw kennis en ervaring op dit gebied laten zien. Dit geldt natuurlijk voor elk onderwerp – van wooninrichting tot technologie.

Tips om je expertise te laten zien:

 • Schrijf gedetailleerde en goed onderbouwde artikelen over jouw onderwerp.
 • Vermeld je diploma’s, certificaten en werkervaring in je biografie of ‘Over mij’-pagina.
 • Deel je kennis via video’s, podcasts of webinars.

Autoriteit

Word de go-to bron Het volgende ingrediënt is autoriteit. Je wilt natuurlijk dat mensen jouw website zien als dé bron voor informatie over jouw onderwerp. Hoe je dat doet? Zorg voor waardevolle content die anderen helpt en inspireert, en promoot je website actief via social media en andere kanalen. Je zult zien dat je al snel een trouwe schare volgers opbouwt die jouw website als dé autoriteit beschouwen.

Tips om je autoriteit te vergroten:

 • Publiceer regelmatig nieuwe en relevante content.
 • Reageer op vragen en opmerkingen van bezoekers, zowel op je website als op social media.
 • Werk samen met andere experts in jouw vakgebied, bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven of samen te werken aan een project.

Betrouwbaarheid

Wees transparant en eerlijk Het laatste ingrediënt is betrouwbaarheid. Zorg ervoor dat jouw website een veilige haven is waar bezoekers op kunnen vertrouwen. Dit doe je door transparant en eerlijk te zijn in alles wat je doet. Geef duidelijke informatie over jezelf en je bedrijf, en zorg ervoor dat je privacybeleid en andere belangrijke documenten up-to-date zijn.

Tips om je betrouwbaarheid te verbeteren:

 • Zorg voor een veilige en gebruiksvriendelijke website met een SSL-certificaat, zodat bezoekers weten dat hun gegevens veilig zijn.
 • Wees transparant over je bedrijfsinformatie, contactgegevens en eventuele affiliaties.
 • Vermijd overdreven claims en zorg voor eerlijke en realistische informatie in je content.
 • Update je website regelmatig met accurate en actuele informatie.

Het geheime ingrediënt: Backlinks

Hoewel backlinks niet direct deel uitmaken van de Google E-A-T-formule, kunnen ze je wel helpen om je expertise, autoriteit en betrouwbaarheid te vergroten. Zorg voor kwalitatieve en relevante backlinks naar jouw website, bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven of deel te nemen aan relevante online forums.

Tips om kwalitatieve backlinks te verkrijgen:

 • Schrijf gastblogs voor gerenommeerde websites in jouw branche.
 • Neem deel aan relevante online forums en discussies, en deel waardevolle inzichten.
 • Gebruik social media om je content te delen en relaties op te bouwen met andere experts in jouw vakgebied.
 • Vraag om links van betrouwbare websites waar jouw doelgroep actief is.

Google E-A-T als SEO-strategie

Google E-A-T is een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO-strategie. Door te focussen op expertise, autoriteit en betrouwbaarheid zorg je ervoor dat jouw website hoog scoort in de zoekresultaten. En dat betekent meer bezoekers, meer conversies en uiteindelijk meer succes voor jouw online onderneming. Dus ga aan de slag en maak van jouw website een smakelijk feestmaal voor Google! Vergeet niet dat het een doorlopend proces is – blijf je inzetten voor het creëren van waardevolle content en het opbouwen van je online reputatie, en je zult de vruchten plukken van een sterke E-A-T-score.