Zoek je een bedrijf om over te nemen?

Bedrijf overnemen

Als ondernemers onder elkaar kunnen we er eerlijk over zijn. We dromen er allemaal van om ons bedrijf te laten groeien, groter te laten worden in zowel omzet als resultaat. Sommigen van ons hebben ook als doel om meer internationaal te gaan werken. Dat kan door je eigen bedrijf ook over de grens actief te laten zijn of om een onderneming over te nemen die dat al doet. Natuurlijk kan je ook een bedrijf in het buitenland overnemen. Wat heeft jouw voorkeur?

Passend bedrijf vinden

Ja natuurlijk: zo moeilijk is het niet om een onderneming te vinden die je van de eigenaar kunt overnemen. Maar hoe kan jij inschatten of dit bedrijf bij jou past? Hoe weet jij wat een passend bedrag is om te betalen voor die interessante overname? Je wil immers voorkomen dat later blijkt dat de economische waarde veel lager ligt en dat je dus gewoon te veel hebt betaald! Dat verschil moet je eerst maar eens verdienen voordat je echt gaat profiteren van die bedrijfsovername.

Jouw overnamebudget bepalen

Daarnaast heb je lang niet altijd een goed beeld van wat er financieel mogelijk is. Jij denkt wellicht dat je een bepaald maximum budget hebt, maar in werkelijkheid blijkt er meer mogelijk. Het tegendeel kan ook waar zijn: jij wilt een bod doen voor een bepaalde overname, maar komt er achter dat het toch iets ingewikkelder en duurder is dan jij dacht. Hoe kom je dan achter die waarheid? Nou, je kan je hoofd een keer flink stoten en daarvan leren. Je kan ook een goede partij in de arm nemen, die jou begeleidt op jouw weg naar die gewilde overname.

Ondersteuning bij bedrijfsovername

Sommige mensen denken er anders over, maar het gaat in het leven om kwaliteit. Ook in dit geval. Je wil een bedrijf met toekomstperspectief overnemen, geen twee met minder mogelijkheden. En als je je laat begeleiden, dan kies je ook voor kwaliteit. De overnameadviseurs van Your own Venture weten van de hoed en de rand qua bedrijfsovername. Met hen aan je zijde zal je de benodigde ondersteuning krijgen om het tot een succes te maken.