Waarom een Platinum vulpen kopen?

vulpen kopen

Vulpennen zijn niet meer van deze tijd, toch? Fout, want vulpennen zijn nog steeds immens populair, terwijl kinderen op school er nog steeds mee leren schrijven. Dat heeft natuurlijk een reden, want met een vulpen hoef je minder kracht te zetten om te schrijven en door de rust te bewaren kun je een mooi handschrift creëren. Wat uiteindelijk ook met een normale balpen geschreven zou kunnen worden op latere leeftijd. Ook in de zakenwereld zien we nog steeds dat de klassieke vulpen een vorm van status is. Wil je meer weten over Platinum vulpennen? Lees dan snel verder.

Platinum vulpennen uit Japan

Platinum vulpennen zijn afkomstig uit Japan. Althans, het bedrijf dat vulpennen maakt is sinds 1919 actief op de markt. Ruim 100 jaar geleden werden dus de eerste klassieke vulpennen van het merk geïntroduceerd, maar inmiddels is het merk wereldberoemd en zijn ze een van de betere merken op de markt. Dat heeft natuurlijk een reden en het bewijs dat ze al meer dan 100 jaar vulpennen fabriceren maakt duidelijk dat ze een expert zijn op dit gebied.

Klassiek en innovatief

De Japanse fabrikant houdt de traditie van de vulpen in stand, maar schroomt niet om te innoveren. Door de jaren heen zijn er verschillende innovaties ingezet om de vulpen interessant te houden. Daaronder een techniek, waarmee de inkt in de vulpen minder snel uitdroogt. Een belangrijke, omdat opgedroogde inkt een ergernis kan zijn van gebruikers. Het laatste wat je wil is dat je pen weigert als je iets moet noteren, een brief wil schrijven of een belangrijk document moet ondertekenen.

Verschillende Platinum modellen en kleuren

Platinum onderscheidt zich ook door verschillende soorten vulpennen op de markt te brengen. Ze zijn in uiteenlopende prijsklassen verkrijgbaar en je hebt doorgaans een ruime keuze uit verschillende modellen. Die vooral variëren in kleur, motieven en materialen. Goedkopere Platinum vulpennen zijn van lichtere materialen gemaakt, terwijl de duurdere varianten gemaakt zijn om ook jaren mee te gaan. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is ook iets wat bij de Japanse fabrikant hoog in het vaandel staat.

Verschillende vulsystemen

Een belangrijk kenmerk van Platinum vulpennen is dat er verschillende vulsystemen zijn, waarmee de vulpen wordt voorzien van inkt. Daaronder de bekende cartridges, maar ook navulsystemen behoren tot de opties om de vulpen te gebruiken. Wat voor de gebruiker een voordeel is en hem of haar ook de keuzevrijheid geeft. Zoals het ook een goede fabrikant betaamt produceert Platinum hoogkwalitatieve navulsets en inktpatronen voor hun vulpennen.

Limited Editions

Platinum investeert ook in het uitbrengen van zogenaamde Limited Editions. Vulpennen met een speciale kleur, van bijzondere materialen of met een bijzonder motief die slechts tijdelijk op de markt te verkrijgen zijn. Met als doel om bijvoorbeeld verzamelaars te faciliteren om een speciale pen aan de collectie toe te voegen. Anderzijds zijn andere gebruikers ook gevoelig voor iets speciaals en zeker in de zakenwereld waar een vulpen nog altijd als status wordt gezien. Op die manier probeert het Japanse merk gebruikers te overtuigen om voor hun hoogkwalitatieve vulpennen te kiezen.

Kijk ook eens naar de pennen van het merk Sailor!