Op zoek naar etiketten op rol? Hier moet u op letten!

Etiketten op rol

Heeft u een eigen webshop en bent u op zoek naar etiketten voor de verzending van producten? Dan zijn etiketten op rol een absolute aanrader. Deze zelfklevende labels zijn op een rol gemonteerd zodat ze makkelijk kunnen worden afgedrukt en afgesneden door een etikettenprinter. De rollen zijn veelzijdig en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Bent u geïnteresseerd? Lees dan snel verder, want wij lichten een aantal punten toe waar u op moet letten als u etiketten op rol wil bestellen.

Voordelen van etiketten op rol 

Etiketten en labels zijn goed voor de professionaliteit, effectifiteit en promotie van het bedrijf.  Als een consument een pakket binnen krijgt wat mooi verpakt is en met een mooi label draagt dit bij aan de algemene beoordeling van het product. Verder kunnen labels en etiketten ook als marketingmiddel worden gezien, omdat het duidelijk is dat het pakket van uw bedrijf is. De juiste etiketten aanschaffen en stylen is dus erg belangrijk voor de eerste indruk, tweede indruk en de latere indrukken die u wilt achterlaten. 

Ga voor het beste materiaal

Etiketten en labels worden gemaakt van diverse materialen. Hier kunt u denken aan plastic en papier, maar ook vinyl. Vinyl is vaak van een hogere kwaliteit, maar is ook duurder. Papier en plastic zijn goedkoper en zijn kwalitatief vaak ook goed. Voor u is het belangrijk om te kijken of de leverancier waar u de etiketten besteld de productie in eigen huis doet. In de meeste gevallen is de kwaliteit van deze producten beter.

Over het algemeen raden we thermische etiketten aan die van hittebestendig lijm zijn voorzien. Deze zijn goed scanbaar voor de postdiensten en transporteurs.

Kies de juiste hoeveelheid!

Het is mogelijk om etiketten per stuk te kopen of per bulk/rol. Wij raden altijd aan om een groter aantal te bestellen, want hiermee bespaart u kosten en u kunt een langere tijd vooruit. Ook worden er bij het afdrukken van labels fouten gemaakt, en dan is het fijn als u een groot aantal etiketten op voorraad heeft.

Voldoen de labels aan de eisen van transporteurs en pakketdiensten?

Een belangrijke factor om op te letten is op de eisen van de transporteurs en pakketdiensten. Deze partijen hanteren vaak bepaalde afmetingen. De meeste leveranciers geven op de categoriepagina of productpagina duidelijk aan voor welke diensten de labels zijn bedoeld.

Waar kan ik etiketten bestellen?

U kunt etiketten bestellen bij diverse drukkerijen. De meeste drukkerijen hanteren vaak een staffelkorting. Dit betekent dat u meer korting krijgt als u meer etiketten bestellen. Een aanrader is om te kiezen voor een pakket met etiketten op rol inclusief een printer. Deze printer kunt u een zeer lange tijd gebruiken en blijven aanvullen met labels. Vaak krijgt u bij deze deal ook een flinke korting, en profiteert u van een gratis verzending door de hogere aankoopprijs.

Samengevat

Kijk goed naar de recensies en achtergrondinformatie van de leverancier. Onder meer productie in eigen huis, het materiaal en of het geschikt is voor de postdiensten zijn belangrijke punten om op te letten. Tot slot is het altijd handig om niet per stuk te bestellen, maar een groter aantal aan te schaffen. Zo bespaart u op de kosten en heeft u altijd een voorraad op het kantoor.