Mijn kentekenplaten zijn gestolen, wat nu?

Het komt helaas wel eens voor dat kentekenplaten gestolen worden. Dit heeft als gevolg dat je natuurlijk zelf niet meer over de juiste platen beschikt. Wat moet je doen wanneer jouw kentekenplaten gestolen zijn? In deze blog helpen wij je graag op weg. Het is namelijk erg vervelend en misschien moet je wel aangifte doen.

Wat moet ik doen bij gestolen kentekenplaten

Dat jouw kentekenplaten gestolen zijn, is natuurlijk helemaal niet leuk. Dit kan best wel wat gevolgen hebben, maar het is gelukkig wel te overzien.

Het enige wat je moet doen is:

–          Aangifte doen van de gestolen platen. Dit kan je gemakkelijk online doen bij de politie. Vroeger deed je dit bij het politiebureau, maar zij verwijzen je misschien ook wel door naar online. Online is het echt zo gepiept.

–          Ondanks dat nieuwe platen niet heel duur zijn, kan het wel goed zijn om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Misschien dat de diefstal vergoed wordt. Let hierbij wel goed op de dekking en het eventuele eigen risico dat erbij komt kijken. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kan het zo zijn dat het eigen risico hoger is dan het bedrag dat je vergoed krijgt. Informeren kan zeker geen kwaad.

–          Vraag nieuwe kentekenplaten aan. Dit kan je doen bij ons of een ander erkend RDW-punt. De platen moeten namelijk officieel worden aangevraagd. Wat erg snel gaat overigens. Binnen 5 tot 10 minuten zijn jouw nieuwe platen al klaar.

–          Gebruik anti-diefstal schroeven bij het bevestigen van nieuwe platen. Je kunt een nieuwe diefstal hiermee voorkomen. Dat is wel zo prettig en je voorkomt een hoop gedoe, ondanks dat het natuurlijk wel meevalt.

Verder helpt het om een professionele kentekenplaathouder te gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor een metalen houder en antidiefstal schroeven, dan is het voor de dief al minder makkelijk om de kentekenplaten te stelen.

Meer informatie over kentekenplaten

Meer informatie over kentekenplaten of over schroeven en houders kan je in de webshop van Deldense.nl vinden. Heb je vragen over gestolen platen of over hoe je dit kunt voorkomen, dan helpen wij je graag verder. Natuurlijk kan je je al goed voorbereiden, maar worden ze alsnog gestolen, dan is het natuurlijk erg vervelend.

Wil je nieuwe kentekenplaten, dezelfde eigenlijk, dan kan het zijn dat de vorige platen nog ergens stiekem in omloop zijn. Om te voorkomen dat je bijvoorbeeld een boete krijgt terwijl je niet in die auto reed, worden er nieuwe kentekenplaten met een duplicaatcode gemaakt. Dit is een cijfer, bijvoorbeeld een kleine 1, waarmee te zien is dat de platen eerder zijn uitgegeven. Hierdoor voorkomen we dat jij voor de kosten opdraait en heb je alsnog jouw eigen unieke platen. Sommige mensen zouden het liefst weer de originele platen willen zonder zo’n cijfer erop, maar je ontkomt er helaas niet aan.

Had je hiervoor de gewone platen, dan is het misschien nu wel een optie om voor de luxe variant te gaan. Luxe kentekenplaten bestel je gemakkelijk online in onze webshop. Wel moet je de platen bij ons afhalen omdat wij wat documenten moeten inzien. Tot snel!