ICT Netwerk beheer – beter overlaten aan een extern bureau?

ICT netwerkbeheer

Soms kunnen je gedachten zich erop richten om je ICT Netwerk beheer uit te besteden. Dat kan namelijk een sterke zet zijn voor organisaties. Dit artikel schetst per paragraaf steeds een voordeel. Want organisaties die streven naar meer innovatie, groei en efficiency kunnen met uitbesteding van beheer sterker worden. Onvoorspelbare uitgaven slinken en kostenbesparing wordt feit. Twee heel duidelijke motieven om in elk geval erover na te denken om je netwerkbeheer uit te besteden. En dan hoef je ook niet langer interne teams samen te stellen en aan het werk te houden. Want je neemt dan de ‘externe’ weg en laat externe dienstverleners hun capaciteiten inzetten voor een goed netwerkbeheer. Ieder zijn ding en professionals met geavanceerde technologische infrastructuren doen beter en sneller het werk dan je interne team. 

Laat je ICT Netwerk beheer bij een ander en richt je op je kernactiviteiten

Kernactiviteiten, daar draait je business om. Het beheren van een eigen ICT-infrastructuur is waarschijnlijk absoluut niet zo’n kernactiviteit. Beheer je dat wel zelf, dan zul je zo nu en dan tegen problemen aanlopen. Die vreten dan weer tijd die je niet kunt besteden aan je eigen, mooie projecten. Door het uitbesteden van je ICT Netwerk beheer, heb je ineens meer armslag om te doen waar je goed in was. En betalen moet je toch, of aan externen of aan je eigen personeel. Geef je geld dan ook aan professionals met de meeste efficiëntie.

Haarscherpe beveiliging en compliance

De digitale veiligheid is en blijft een dingetje. Ook robuuste beveiligingen kunnen in een mum van tijd gehacked worden. Je hebt de best mogelijke en innovatieve beveiliging nodig om je te weren. Dit is een zeer bekend gegeven bij externe ICT-netwerk beheerders. Zij zijn dan ook meesters in geavanceerde beveiligingsprotocollen. En kunnen regels strikt naleven. Waar zulke externen ook goed in zijn:

• Versterken van de hele netwerkintegriteit

• Opsporen van mogelijke risico’s

• Maken van beveiligingspatches

ICT Netwerk beheer uitbesteden: schaalbaarheid en flexibiliteit

Als je je ICT Netwerkbeheer gaat uitbesteden, dan heeft dat ook consequenties voor je schaalbaarheid en flexibiliteit. Externen kunnen heel snel reageren op plotseling veranderende behoeften of groeiende eisen vanuit jouw organisatie. Ga je je capaciteit opvoeren of je systemen upgraden? Dan heb je baat bij externe professionals.

Continuïteit voorop

Als organisatie help je jezelf echt met het externaliseren van je ICT Netwerk beheer. Zo wordt je dienstverlening meer gestroomlijnd en krijg je een betere beschikbaarheid. Externen vertrouwen op hun geavanceerde monitoringssystemen. Daarmee kunnen ze vlot problemen zien aankomen en al oplossen voordat die kritiek gaan worden. Dat scheelt jou als organisatie in downtime en helpt je je operationele continuïteit hoog te houden. Dat is vooral belangrijk omdat gebleken is dat interne teams snel overbelast raken als zich nieuwe technologieën of upgrades aandienen. Door je beheer extern te houden, voorkom je dat het op de zaak een rommeltje wordt. Extern zijn de juiste spullen en de nodige ervaring om meteen nieuwe technologieën voor jouw systeem te laten werken. Innovaties zonder dat je er hoofdpijn van krijgt. Zo heb je meer tijd om je kernactiviteiten aan te pakken en blijf je sterk concurrerend. Meer weten over dit onderwerp? Kijk ook eens bij werkplekbeheer!