Gebruik explanimations voor conversie

Gebruik explanimations voor conversie

Een explanimation is een korte animatie video die bedoeld is om iets uit te leggen. Dat is handiger dan een handleiding. Maar wist je dat je met een explanimation ook de conversie van je website kunt verbeteren? We leggen het uit aan de hand van het AIDA-model:

A: Attention

Animatie video’s gebruiken beeld en geluid en trekken daardoor de aandacht.

I: Interest

Een explanimation duurt als het goed is ongeveer 1 á anderhalve minuut. Dat betekent dat je jezelf echt tot de kern beperkt. Je boodschap is daardoor veel krachtiger.

D: Desire

Omdat beeld en geluid samenwerken, onthouden mensen je boodschap beter. Met een explanimation laat je zien hoe veelzijdig jouw product eigenlijk is. Mensen snappen al snel dat ze jouw aanbod nodig hebben.

A: Action

Door je explanimation laat je een positieve indruk achter op de kijker. Je komt sympathiek over. Daardoor is de kans dat mensen een afsluitende een call-to-action (CTA) opvolgen een stuk groter. Het resultaat: meer aanmeldingen, informatieverzoeken of orders.

Explanimations zijn niet alleen effectief voor het verbeteren van conversie, maar ze bieden ook een scala aan voordelen voor bedrijven die hun boodschap duidelijk willen overbrengen aan het publiek. Door middel van aantrekkelijke visuals en pakkende verhalen kunnen explanimations complexe ideeën vereenvoudigen en gemakkelijk te begrijpen maken voor de kijkers.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van explanimations is de mogelijkheid om de aandacht van het publiek te trekken. Mensen zijn visueel ingesteld en worden vaak aangetrokken tot bewegende beelden. Door gebruik te maken van animatie in plaats van statische inhoud, kunnen bedrijven de aandacht van hun doelgroep vastleggen en hen beter betrekken bij de boodschap die ze willen overbrengen.

Bovendien maken explanimations het mogelijk om complexe informatie op een eenvoudige en beknopte manier te presenteren. In slechts enkele minuten kunnen bedrijven hun doelgroep voorzien van de nodige informatie over hun producten of diensten, waardoor het gemakkelijker wordt om interesse te wekken en potentiële klanten te overtuigen.

Door het gebruik van beeld en geluid samenwerkt, kunnen mensen de boodschap van een explanimation beter onthouden. Dit betekent dat bedrijven die explanimations gebruiken een blijvende indruk kunnen achterlaten bij hun publiek, wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere conversieratio en meer succes op lange termijn.

Bovendien kunnen explanimations bedrijven helpen om een positief imago op te bouwen bij hun publiek. Door op een creatieve en boeiende manier informatie te verstrekken, kunnen bedrijven sympathiek overkomen en het vertrouwen van hun doelgroep winnen. Dit kan leiden tot een grotere bereidheid bij klanten om actie te ondernemen, zoals het volgen van een call-to-action of het doen van een aankoop.

Kortom, het gebruik van explanimations kan een krachtige manier zijn voor bedrijven om hun boodschap over te brengen, de aandacht van hun doelgroep te trekken en hun conversieratio te verbeteren. Met de juiste strategie en creativiteit kunnen explanimations een waardevol instrument worden voor elk bedrijf dat zijn online aanwezigheid wil versterken en zijn doelgroep wil betrekken op een effectieve en gedenkwaardige manier.

Een explanimation laten maken helpt je op alle onderdelen van het AIDA model sterker voor de dag komen. Benieuwd hoe dat voor jouw bedrijf resultaat oplevert? Neem dan contact op met Donker Media, de animatiestudio uit Eindhoven.