Een overschot aan hardware op kantoor? Schakel een hardware opkoper in!

U bent zeker niet de enige die zich na verloop van tijd geconfronteerd ziet met een enorme hoeveelheid aan hardware die nutteloos ruimte inneemt. De aankoop van nieuwe computers, laptops, tablets, schermen en dergelijke meer zorgt ervoor dat uw oude hardware al snel overbodig wordt.

Toch valt het vaak moeilijk om dit teveel aan hardware zomaar weg te gooien. U hebt er een aanzienlijk bedrag voor neergeteld en bovendien staat veel van uw bedrijfsgevoelige informatie hierop opgeslagen. Een computer inkoper contacteren is het beste wat u in dit geval kunt doen.

Waarom zou u een hardware opkoper inschakelen?

U bent zeker van een eerlijke prijs

Door beroep te doen op een computer inkoper bent u er zeker van dat u voor uw oude hardware nog een correcte en eerlijke prijs ontvangt. Als expert weet een hardware inkoper uw toestellen naar waarde te schatten, iets waar u niet zeker van bent als u zelf de verkoop ervan organiseert.

Omdat het hier gaat over oude hardware bestaat de kans dat u zelf onder de prijs gaat verkopen omdat u de waarde ervan sterk onderschat. Dat dit voor uw bedrijf nadelig is, hoeft geen verdere uitleg natuurlijk.

U kunt rekenen op een veilige dataverwijdering

U zou er versteld van staan als u zou nagaan hoeveel informatie in de loop van de tijd op uw hardware werd opgeslagen. Bestanden kunt u dan wel verwijderen, toch blijft de informatie in de meeste gevallen nog terug te vinden. Het zou zonde zijn dat uw bedrijfsgevoelige bestanden zomaar in handen van externen vallen met alle mogelijke gevolgen die daarbij komen kijken.

Een professionele hardware inkoper beschikt over de nodige kennis, ervaring en tools om uw hardware volledig te ontdoen van eender welke informatie er ooit op werd opgeslagen. U kunt uw hardware met een gerust hart in handen van de inkoper overlaten, niet het minste beetje informatie zal uw bedrijf op deze manier verlaten. Verder krijgt u ook een bewijs voor na dat de dataverwijdering is toegepast. 

U hebt terug ruimte voor vernieuwing

Eens uw oude hardware de deur uit is, hebt u terug volop ruimte om aan vernieuwing te werken. Niet alleen komt een enorme hoeveelheid ruimte plots vrij, ook hebt u financieel opnieuw de mogelijkheid om te investeren en te innoveren. De technologie staat niet stil en ook als bedrijf mag u hier niet in achterop hinken.

Het verkopen van uw oude hardware aan een professionele hardware inkoper betekent niets dan voordelen.

Eisen voor het laten opkopen van hardware

Om hardware te laten opkopen moet u wel aan een aantal eisen voldoen. Zo kopen hardware inkopers alleen zakelijk gebruikte hardware en eisen zij een minimaal van 10 eenheden. Onder deze eenheden is het voor dit bedrijf niet meer rendabel. Verder kopen IT opkopers geen defecte apparatuur op en kunnen kabels, muizen, toetsenborden, inkjetprinters, toners of cartridges niet worden opgekocht. Als u zeker wil zijn dat u aan de eisen voldoet, dan kunt u een geheel vrijblijvende offerte opvragen. Hier krijgt u te horen of het opgekocht kan worden en welke waarde uw apparatuur nog heeft. Na deze waardebapaling kunt u zonder dat er kosten worden gerekend nog afzien van de opkoop.