De veelzijdigheid van softshell werkjassen

Softshell werkjassen zijn niet meer weg te denken bij de aanschaf van werkkleding voor professionals. Een softshell werkjas is geschikt voor elk seizoen, zorgt voor comfort en is daarbij ook nog eens functioneel en stijlvol. 

Wat maakt een softshell jas zo bijzonder?

Een softshell jas combineert het beste van twee werelden: het biedt de warmte en bescherming die je verwacht van een werkjas, terwijl het ook licht en flexibel is. Deze jassen zijn vervaardigd uit materialen zoals polyester, nylon en spandex. Dit zorgt ervoor dat de jas waterafstotend, winddichten ademend blijft. Dit maakt softshell jassen ideaal voor werk buiten of voor professionals die vaak onderweg zijn. Er zijn softshell jassen in allerlei kleuren en maten en uiteraard zijn er ook specifieke dames softshell jassen. Deze jassen hebben een getailleerde pasvorm waardoor ze beter aansluiten op een vrouwenlichaam.

Kenmerken van een softshell jas

Waterafstotend en winddicht: Softshell materiaal biedt uitstekende bescherming tegen lichte regen en wind.
Ademend: Het materiaal voert transpiratievocht effectief af, zodat je ook tijdens inspannende taken droog en comfortabel blijft.
Flexibiliteit: De elastische stof van een softshell jas beweegt met je mee, waardoor je volledige bewegingsvrijheid hebt.

Voor elk seizoen een softshell jas

De veelzijdigheid van softshell jassen maakt ze een perfecte keuze voor elk seizoen. In de lente en zomer bieden ze bescherming tegen onverwachte regenbuien en wind, terwijl ze in de herfst en winter extra isolatie bieden tegen de kou. Een softshell jas is van zichzelf waterafstotend en niet 100% waterdicht. Maar er zijn ook waterdichte softshell jassen die je zelfs tegen de zwaarste regenbuien beschermen. En voor de echt koude dagen zijn er gevoerde softshell jassen die extra warmte bieden.

Tips bij het kiezen van de juiste softshell werkjas

Bij het kiezen van een softshell jas is het handig om rekening te houden met enkele specifieke kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de positie van de zakken op de jas, en of deze afsluitbaar zijn. Je wil natuurlijk voorkomen dat je telefoon of klein gereedschap uit je zak kan vallen. Ook kan het handig zijn om voor een jas te kiezen met een afneembare of verstelbare capuchon als je deze niet altijd nodig hebt. Het is belangrijk om een softshell jas te kiezen die perfect past bij je dagelijkse werkzaamheden. Zeker wanneer je fysiek werk gaat verrichten met een jas wil je niet dat deze knelt.  

Er zijn softshell werkjassen van vele verschillende merken, zowel in de mode als in de werkkleding.
Bedenk vantevoren in welke omstandigheden je de jas het vaakst zal dragen, want een goede keuze kan ervoor zorgen dat je jarenlang plezier hebt van je aankoop.